Symposium: de maatschappelijke kosten en baten van voedsel (Update: inschrijving gesloten)

In de kabinetsreactie op het WRR-rapport ‘Naar een Voedselbeleid’ wordt een studie naar de externe effecten van voedselproductie, oftewel de maatschappelijke kosten en baten, aangekondigd. Het ministerie van Economische Zaken (in samenwerking met de ministeries van Infrastructuur & Milieu en van Buitenlandse Zaken) heeft een onderzoeksproject opgezet om een methodiek te ontwikkelen, die de positieve en negatieve milieu-, economische- en sociale effecten van voedsel op transparante en vergelijkbare wijze in beeld brengt.

Tijdens het symposium presenteren Wageningen Economic Research en True Price de belangrijkste resultaten van het onderzoek toegepast voor tafelaardappel, sperziebonen, rundergehakt, melk en chocolade. Hierbij ligt de focus op de praktische toepassingsmogelijkheden van de methodologie. Op interactieve wijze wordt ingegaan op de vraag of en wat deze aanpak kan betekenen voor bedrijfsleven, NGO’s, consument en beleid.

U bent van harte welkom op donderdag 12 januari. De bijeenkomst start vanaf 12 uur bij Green.DNA in Spijkenisse met een bescheiden lunch. De bijeenkomst wordt rond 14:00 uur afgesloten.

Dit eindsymposium gaat vooraf aan het Agrodebat dat jaarlijks georganiseerd wordt door Wageningen Economic Research. Ook voor dit agrodebat bent u van harte uitgenodigd. Zie voor meer informatie www.wur.nl/agrodebat.

Met vriendelijke groeten,

Willy Baltussen (Wageningen Economic Research, projectleider)
Adrian de Groot Ruiz (True Price)
Jasper Dalhuisen (EZ, opdrachtgever)

Update: inschrijving is niet meer mogelijk.